lördag 20 december 2014

Byte band i ryggstöd


Datum: 2008-12-26
Mätarställning: 54847
Förarstolen har efter det att jag bytte banden i sitsen varit lite obekväm i ryggen. Jag tog tag i detta under vinter vilan det här året. Efter demontering av ryggen från sitt delen och demontering av fällbeslagen som skall målas och ratten som skall fixas map färg prickar. Efter demontering konstaterade jag att även i ryggen var banden inte längre gummi, utan de var bara att byta.

Nya band inhandlades och skall i skrivande stund justeras i bredd efter som de inhandlade håller en lite för bred bredd. Även fästanordningen är annorlunda än i sitsen här är det hål och nitar som gäller Jag passade på att addera lite stoppning för den gamla såg trött och sliten ut. Jag väljer att prova med att bara addera 3cm tjock skumgummi.

Dynans klädsel behöver dessutom sys om eftersom den gamla lagningen jag gjorde för 10 år sedan inte håller längre. passade på att köpa ny tråd av samma leverantör som nitar och håltång 

Lite svårt att veta hur svankstöds banden skulle passas in i längd. Men jag lättade så mycket det gick och satte en rätt så bra spänning på banden i det läget. Hoppas att det blir bra när allt är monterat i bil. vilket jag i skrivande stund (09-01-29)  inte har mäktat med att ta mig ut i garaget och genomfört ännu. Men innan säsongens början så har jag gjort det. Senare efter provkörning så tror jag att detta förfarande blev rätt. I alla fall så funkar svankstödet och det känns inte för slappt. Och i början kändes det lite konstigt med skummet, jag tror att det har satt sig till en mera anpassad for efter några mils körning.    


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar